tégednéz

Majd 3 hónap múlva ideírom, hogy miröl szól. Addig is spontán.

IndaFotó képek

HTML

újrakezd

2014.02.25. 21:51 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Rekordgyanús tempóban frissítem ezt a blogot.

Azóta más lett a munkaadóm, hamarosan költözünk az ország másik végébe, a fiam öt elmúlt, mi is, nem is kicsit.

Holnap Moszkvába mehetek, aztán Krakkóba, hamarosan pedig Üzbegisztánba. Ez még csak a(z) (újra)kezdet. Szépek a hegyek nagyon. Reggelente munkába menet legszívesebben megállnék fotózni az autópályán. Minden áldott reggel. Persze közrejátszik, hogy eddig még nem volt tél, pedig hamarosan március van.

Tényleg, ha kicsit késöbb jön a tél, az osztrák belügyér is küld SMS-t?

körülnéz

2011.04.14. 10:56 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Érdekes ez az idöszak.

Kölökünk már lazábban öltözve szedi szét a játszótereket, már amikor nem jön vissza a késö öszi idöjárás, mint az elmúlt pár napban. Tegnap kiugrottam munkából a városba, két óra alatt volt négy évszak. Havas esö, nap, zápor, szél.

Azért kár, mert a hétvégén OT-Expo, ahol hagyományosan kiállítunk és a szabadtéri padon üldögélös, ebédelös, mozdonynézegetös dolgokból a jelenlegi helyzet szerint nem sok lesz. A május 1-i Mercedes Majális idöjárási viszonyait csak politikusok mernék megjósolni - ök már hozzászoktak, hogy lehet bármit ígérni.

Nekem idén nem lesz majális, Szaúd Arábiába szólít a munka. Bár idén sunyi módon vasárnapra esik május 1., azért teszek róla, hogy ugorjon még egy munkaszüneti nap, hiszen húsvét hétfön indulok a Jeddah - Dammam - Riyadh túrára. Hurrá. Másrészt 1-nél tovább nem ajánlatos maradni, mert utána kezdödik a hadzs. Ez föleg Jeddah környéken (a reptéren) okoz brutális forgalom növekedést. Hozzájön az is, hogy az utasok nem feltétlenül olyan fegyelmezettek, mint amit Európából ismerünk. Magyarul teljes káosz, tömeg, idegesség. Nem muzulmán ember csak akkor menjen hadzs idején oda, ha halaszthatatlan dolga van. 

Másrészt Szaúd Arábia momentán még biztonságos. Amikor karácsony elött hazajöttem egy egyiptomi útról, a fene sem gondolta volna, hogy heteken belöl robban a löporos hordó a régióban. Januárban abban a tudatban mentem Casablancába kiállításra, hogy minden ok. Aztán Tunézia, Egyiptom, Bahrein, Jemen. Jordánia és Algéria szolídabban, bár Algériából inkább nehezen szivárogtak ki a hírek. Idöközben Líbia, és most már rendkívül feszült a helyzet Szíriában is. Ott nem lesz lacafaca, Asszad egy fokkal öööö határozottabb mint Mubarak. Május második hetére terveztünk egy Szaúd Arábia - Szíria - Jordánia - Libanon körutat, amit tegnap lemondtunk. Túlságosan rizikós, a franc sem mondta volna egy éve pl., hogy Libanon nyugis hely. Pedig az. Most. 

A politikai helyzet tükrében is groteszk, hogy amikor egy hónapja Tel Avivba mentem, nyugodt szívvel foglaltam jegyet és szállodát. 

Mindegy, tennivaló akad böven a régiómban, rendelések is vannak, kisebb gebasz, hogy az év eleji egyiptomi rendelés idözött egy kicsit Marokkóban, amíg továbbment a hajó Alexandriába, a januári líbiai szállításunk pedig továbbra is Máltán rostokol. 

Ez van. Rákanyarodunk inkább a privát tennivalókra, föleg hogy Chrismackót már ott lehet hagyni az oviban, leginkább csak müsírással igyekszik felhívni magára a figyelmet. Drágám így lassan elgondolkodhat, hogy milyen idöbeosztással megy majd vissza dolgozni és leginkább hova. 

Jó egészséget.   

beszól

2011.04.11. 22:19 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Régen az ilyet füzetbe meg naplóba írták fel.

Altatás, Apa kimegy a szobából, mire Chrismackó: vigyázz magadra Poldikám.

Az idézet forrását helyesen megadó versenyzök között újabb blogposztot sorsolok ki.  

figyel

2011.01.11. 09:17 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Vigyázat, felpörög a blog.

Vágta már valaki egy izgö-mozgó kétéves kisembernek a haját? Na, ennek megfelelöen néz most ki a csepp fiam. Nem kell horrorra gondolni, csupán két fürdetéses projekt lett. Tegnapelött este, meg tegnap este. Most már egész elfogadhatóan néz ki a kis krampusz. Mi történt a legutóbbi bejegyzés óta? Sok minden. A lényeg az, hogy jól vagyunk, Chrismackó cseperedik, és olyanokat mond, hogy néha nem tudjuk, hogy nevessünk, vagy megdöbbenjünk. Igen, novemberben két éves volt, idén szeptemberben oviba kerül. Hála istennek van a közeli oviban hely, most már csak arra kellene gyúrni, hogy németül is beszéljünk vele, ne ö tanítsa az ovit magyarul. Mert jelenleg a kis barátnöjét oktatja, aki a burgenlandi nagyszülei nagy örömére ott adja elö a magyartudását.

A felnöttek is jól vannak, engem összel nem sokatt evett otthon a fene, volt minden, Szaúd Arábiától Egyiptomon át Dél-Afrikáig minden. Külön élmény volt a helyenként sokkszerü idöjárásváltozás. Mondjuk minden év vége ilyen, cserébe türhetöen zártam az üzleti évet, ami arra jó, hogy ismét indul a mókuskerék. Nyáron volt idö foglalkozni az autókkal is, ami abban merült ki, hogy a kupé ismét napi használatra alkalmas, összel simán levizsgázott, a kombit pedig Zsolti rázza gatyába Pécsett. Futómü, ezazamaz. A kupénak most már elengedném a kezét, de mivel nem kenyérre kell a pénz, türelmesen várjuk a müértö gazdát. Na jó napot kívánok, holnapután repülök Casablancába.

köhög

2010.02.18. 09:58 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Voltam már jobb börben is, de úgy látszik, hogy ha már a sertésinfluenzából nem jutott, kijár egy kis normál takonykór.

A szaúdi-libanoni túra halasztva, így csak néhány jelenésem volt a németországi központban, a következö utazás majd március 7-én lesz, irány Dubai, a régió legnagyobb szakmai kiállítása vár ránk. Önálló stand, szervezés, tárgyalások. Biztos ami biztos, utolsó estére foglaltunk egy asztalt a Burj al Arab 27. emeletén, ahol a helyhez képest baráti áron lehet koktélozni.

Chrispók pár napja rallizik a lakásban. Ez úgy néz ki, hogy a konyhapultnál feláll, elengedni és elindul körbe. Halandzsa nyelven kommentálja a tudását, miközben rója a köröket. Persze fotózni nem lehet, mert ha meglátja a fényképezögépet, azonnal négykézlábra veti magát és odajön, hogy "baba, baba". Megnézi a kijelzön a babafotókat és közben átszellemülten nyomkodja a gépen a gombokat. A tegnapi orvosi vizsgálat óta papírunk is van róla, hogy már nem vashiányos. Mondjuk ha ránéz az ember, sokmindent gondolhat róla, de azt biztos nem, hogy hiányt szenved bármiben. Továbbra is nagyon jókedvü kis betyár, talán egy kicsit akaratos.  

Jöhetne már egy kis napsütés.

pihen és vár

2010.01.17. 00:03 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Nofene. Augusztus óta nem írtam? Akkor ott folytatom. Igen, Szíriában hüvösebb volt, de azért nem volt tréfa egy hét alatt négy városba autókázni, egy pár fotót sikerült löni, klikk ide. Megváltás volt a hivatalos program végén felülni a repülöre, hogy három nap alatt Dubaiban vezessük le a stresszt és a fáradalmakat. Nagyon baráti áron tudtunk yachtot bérelni, így hajókáztunk egy jót, itt is született néhány fotó, klikk, klikk.  Tény az, hogy augusztusban Dubai ellenjavallt, föleg az idöjárás miatt. Hajnal négykor is 33-35 fokok voltak, a pára leteríti az embert, no meg egy jó kis homokvihar is bekergetheti az embert a jéggé hütött épületekbe.

A szeptember, október, november, december is mozgalmas volt, hirtelen egy johannesburgi, egy szaúdi és egy egyiptomi út ugrik be, elég is róluk ennyi. Na jó, mégsem, legyen itt egy szuvenírkép Johannesburgból meg Gizából:

Ezzel el is érkeztünk a karácsonyi idöszakhoz és a lényeghez: a sok utazásról mindig boldogság volt hazajönni, Chris-krampusz mindig örült.

Az édesanyja nemkülönben, hiszen nyár óta rosszul alszik a kislegény éjszaka, az ébredések száma 5 és tetszöleges között van. Nyáron még azt hittük, hogy biztos jön a foga. Hát, ha az volt az oka, ha nem, az elsö fogacskák csak december végén bújtak ki, 13 hónapos korában. Persze azóta sem alszik jobban, mert most meg jön a többi fogacska. Egy biztos: egy borzasztóan energikus és vidám kislegénnyel lakunk együtt. Sosem gondoltam, hogy ennyit fogunk nevetni - vele és rajta. Most, 14 hónaposan, komoly szókinccsel kommunikál (kedvencem a bu - busz), megtette elsö lépéseit és folyamatos foglalkozásterápiát biztosít a szülöknek. Felfedezi önmagát, bennünket és minden nap valami újat a körülötte levö világból. Ja, úgy tünik, a szeme kék marad, és a szöke hajával kombinálva nem is lesz rossz a szívtipró faktor.

Nem szívesen kelek útra, de január végén kezdödik egy kisebb Szaúd-Arábia-Libanon körút és ismét egyedül hagyom a két kedvest: drágámat és drágámat.

 

Boldog Új Évet!

izzad

2009.08.04. 23:22 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Achtung, világrengetö felfedézés jön: Kuwaitban meleg van. De nem kicsit, hanem ihajnagyon. Amikor hajnal négykor kiléptünk a reptérröl, kínunkban csak nevetni tudtunk. 36 fokra hült le a levegö...

A nappalokról inkább ne is beszéljünk, a délutáni barnásszürke ég európai embernek ismeretlen. Az iszonyat pára keveredik a folyamatos szél által felkavart finom homokkal, mindez uszkve 46 fokos hömérséklet mellett. Árnyékban, persze.

Egyébként szimpatikus hely és rég voltam ilyen kellemes hotelban (Marina Hotel).

Szombaton indulunk Damaszkuszba és bízunk benne, hogy ott pár fokkal "hidegebb" lesz.

visszanéz

2009.07.30. 22:52 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Még egy hónapja sincs, hogy hazajöttünk Cattolicából, de legszívesebben már indulnánk is vissza.

Nem is a 850 kilométeres vezetés olyan klassz, hanem az, hogy idén minden remekül sikerült. Az odautat ugyan szeretnénk elfelejteni, mert kis híján komoly baleset lett az álmatlanságból, de most már tapasztaltabbak vagyunk és tudjuk, hogy Chrismedve bírja a hosszú autózást is.

Jövöre akkor is megfontolandó a repcsi, mert van közvetlen Bécs-Rimini járat.

 

A szálloda idén is kitett magáért, gyerekágy, babakonyha, babakád és társai. Sok család volt kisgyerekkel és mindenki megerösítette, hogy remekül müködik minden. Christopher egyértelmüen pályázhat a szálloda sztárja címére, mindenki imádta. Két nap után már átkereszteltük Bellissimora, hiszen mindenki így szólította. Ö persze kiérdemelte ezt, hiszen naponta többször is teljes müsort adott a teraszon kávézgató vendégeknek. Hét és fél hónapjával úgy döntött, hogy ö most már inkább állni szeretne és minden adandó alkalommal és helyen felkapaszkodott és mosolyogva brümmögött hozzá. Összességében nagyon jól bírta az idegen környezetet és olyan jókat aludt, hogy kétszer kis híján lemaradtunk a reggeliröl. Az egyik oka az lehet, hogy jól el lehetett sötétíteni a szobát, a másik pedig az, hogy a napi ritmus is más volt. Este tízkor még elindul az egész város egy nagy sétára-vásárlásra-poharazgatásra, kutyával, nagymamával, gyerekkel. Aztán éjfél körül tömegével tolják a babakocsikat, amiben lemerült elemü kisemberek alszanak.

A strandon a leginkább a homok kötötte le, a legjobb szórakozás a homokban ülés volt, persze közben aktívan pakolta a homokot a gumicsónak szelepébe.

Ehh, sokat lehetne mesélni, de a lényeg az, hogy tökéletes idöjárás mellett nagyszerüt pihentünk. Kellett is, mert a Szíria-Libanon-Jordánia túra nem volt piti. Dögmeleg, repülés, autózás, kemény tárgyalások, jó volt hazajönni.

Erre most hétfön megint indulok...

beharangoz

2009.07.15. 21:13 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Hoppá, már itthon is vagyunk!

Milyen jót nyaraltunk! Chrispók is élvezte és hét-nyolc hónapja ellenére egyszerübb volt a szállodás nyaralás, mint gondoltuk. Úgy megírom, hogy csak na. Csak elötte elrepülök Ammanba (Jordánia), Aleppoba, Damaszkuszba (mindkettö Szíria), Bejrútba (Libanon). Ez a túra holnap indul. Aztán Aug. 3-án egy Szíria-Kuwait-Dubai körút. Remélem a kettö között tudok ide írni. Addig is aleikum salam.

pótolgat

2009.06.20. 12:06 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Kéremszépen ne tessék azt hinni, hogy pár hónap kihagyás után csak úgy ripszropsz gatyába rázom ezt az oldalt, de azért igyekszem.

Kezdjük egy tegnapelötti fotóval, alant tekinthetö meg a spenót-Hitler vidám kivitelben.

Merthogy tud hisztis is lenni néha, de ebbe most nem megyünk bele. Inkább pörgessük vissza az idöt egy kicsit. Februárban üzleti úton voltam Fokvárosban és miután kész voltam a dolgommal, körülnéztem még 2-3 napot. Háááát, gyönyörü. Tessék szíveskedni elmerülni a fotókban.

Utána Izraelbe vitt a munkám. Két nap Tel-Aviv után elbuszoztam Jeruzsálembe, no az igen érdekes volt. Maradjunk ennyiben, itt vannak a képek. 

Mindeközben Chrispók rohamos tempóban dagadt :))) 

Iparágunk legnagyobb kiállítása kétévente van Kölnben és idén is megszenvedtünk vele, hétfö estétöl szombat délutánig. No nem volt az olyan rossz, hiszen Köln igen jópofa város, de ugyanaz történt velem, mint két éve: utolsó nap már nem volt hangom, annyit tárgyaltam a száraz levegöjü csarnokban. Amikor szombaton beszambáztam egy könyvesboltba és csak hörögve-suttogva-mutogatva adtam elö, hogy melyik könyvet szeretném, igen megértöen bántak velem. Én meg magamban röhögtem.

Az április egy hétvége kivételével babázós hónap volt. Hétvégén b. nejem reggel megjelenik a babával, lepasszolja nekem, hogy ö kialudhassa magát. No mi akkor Chrisszel akkorát rendetlenkedünk, hogy két óra ébrenlét után visszakívánkozik az ágyba.

Ápr. 17-töl 19-ig viszont Budapesten rontottam a levegöt, hiszen a srácokkal helyet kaptunk az Oldtimer Expon és ökelme, a 22 éves Millenium Falcon volt az egyik kiállított darab, persze négy másik gyönyörüség mellett. Klassz hétvége volt, jövöre jó lenne egy kicsivel tágasabb hely. Képek itt és képek ott. Sógoréknek meg egy nagy Dankeschön, hogy vállaltak bennünket a hétvégére és megáll az eszem hogy Dani mekkora felnött emberke. Ja, és Atti, kérlek cseréld le a rézkilincseket.

Persze az áprilisi kölni kiállítás megtette hatását, májusban beindult ismét az utazós verkli. Elöbb a teheráni kiállításon volt jelenésem, ezt persze megfejeltük egy Shiraz/Perszepolisz kirándulással, hiszen a repülöjegy és a szálloda költsége Iránban igen baráti. Figyelem, történelmi helyszín, az ókori Perzsa Birodalom székhelye, tetszenek még emlékezni, ugye? Dareiosz, Xerxész, Ataxerxész, királysírok, paloták, kukucs, itt vannak a fotók!

Csodaszép út volt. Azóta választások voltak Iránban és szurkolok az ottani barátoknak, hogy ne fajuljon polgárháborúvá az elégedetlenség. Bár érdemes lenne lassan elgondolkozni egy másik berendezkedésen is, khmmm.

Öt nap otthonlét után kezdödött a szaudi túra. Jeddah (magyarul azt hiszem Dzsidda), Riyadh (Riád?) majd Dubai és haza. No, ez az út cifra volt. Odakint 43-45 fok, a szobák, irodák, taxik pedig 20 fokra hütve. Amíg odakint ilyen meleg van, de száraz az idö, mint pl. Riádban, azt el lehet viselni. De a Vörös-tenger partján (Dzsidda) már hozzájön a pára is, no az már emberes. A keringésem megsínylette ezt a pár napot és a dzsiddai tárgyalásnál is volt már kellemesebb. Arab beosztottam/kollégám (libanoni, de tíz éve Dubaiban él), Marwan segítsége nélkül érdekesen néztem volna ki. :D  Riádban már jobban éreztem magam, a szaúd-arábiai konyha remekeit (ühüm) is megkóstolhattam, tevehús kipipálva. Szaud Arábia nem lesz a szívem csücske és nem is volt sok fotózni való, de azért itt van néhány vacak képecske a Vörös-tenger partjáról. Már amikor nem lepte be a pára az objektívet és a keresöt...

Utána Marwannal Dubaiban még elmentünk a vámszabad területre egy céggel tárgyalni,  akik Afganisztánban szeretnének minket egy speciális vevöcsoportnál képviselni, aztán összegeztük a túrát, majd pedig lazítottunk egy napot. Persze ezt is 40 fokban, borzasztó párával kombinálva.

Hoppá, már júniusban is vagyunk! E héten (15-én) kellett volna elindulni a Szíria - Jordánia - Libanon körútra, ami szervezési problémák miatt a szabadságom utánra lett halasztva. Hála istennek, így csak egy rögtönzött frankfurti út jutott. Augusztusra meg Kuwait és Szíria. Közben meg megtelt az útlevelem, hehe. Mármint az "arab", mert a "zsidó" még új. Tudniillik izraeli pecséttel be sem lehet utazni Szaud-Arábiába, Iránba, Szíriába, Líbiába, Libanonba, stb. Így aztán két útlevelem van (igazából három, de ezt már nem fejtem ki), egy "arab" meg egy "zsidó". Az újat már több lappal rendeltem.

Tegnap szomorú apropóból voltam Esztergomban. Miklós nagybátyám hosszú betegség után elment és miután unokatestvérem, Andi felhívott, hazavittem. Miklósnak most már sokkal jobb, Ákos pedig remélem hamar helyrerázódik.

A jövö hetet Romániában töltöm (Mamaia), mítingelünk egy hétig, mint a vaddisznó. :D Magyar ajkúaknak: munkahelyi értekezletet és megbeszéléseket tartunk.

Most jön a lényeg, kéremszépen. Chrispók szerdán elkezdett kúszni. Elöre, mint az úttörök. Eddig kicsit frusztrált volt, ha az elötte heverö olyan nagyszerü tárgyakat, mint pl. távirányító, nem tudta elérni, mert hátra haladt, na de most!!! Gyönyörüen evezve pakolgatja a kezeit és hangokkal kísérve "száguld" a földön. Ha elfárad, lefekszik és dalolva nyalja a követ. Egy angyal. Csak olyanokat csíp és olyan erös, hogy lassan már tartunk töle. Két hete már fel is áll, ami ugyan héthónaposan csak választható program lenne, nem kötelezö, de most mit csináljunk... 

Chrispók-fotóval kezdtük, vele is fejezzük be: tessék szépen idekattintani egy nevetös képért, mi pedig egy hét múlva bepakoljuk a böröndöket és indulunk a tengerpartra.

Pápá!

 

 

lemarad

2009.05.27. 20:54 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Hamu fejeimre, bizony tojtam a blogra. Hol is hagytuk abba? Dubai meg Fokváros? Azóta volt Izrael, Köln, Teherán, Shiraz + Perszepolisz, no meg Szaúd-Arábia Dubaijal megtoldva.

Na ja, négy hónapja nem írtam ide. Chrispók meg nö, mint a gomba. Ehun a legfrissebb képek: indafoto.hu/malenykijpolgar/cht

Ja, hogy ez is frissítésre szorul? Khm.

Sajnos egy pár hónapja nem mennek a blog.hu oldalak a cégnél, úgyhogy csak itthonról tudnám frissíteni a blogot, meg az indafotot, meg a szüzmáriát. Igyekszem majd, na. Ígérem. A kis betyárról annyi szép képet csináltunk, hogy ihaj.

belegabalyodik

2009.02.06. 23:52 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Vasárnap jöttem haza Dubaiból, szerdán indultam Fokvárosba, Chris már hangosan nevet, most melyik élményzuhataggal kezdjem?!?

belenéz, szétnéz

2009.02.03. 19:55 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Rég szórakoztunk olyan jól, mint ma a német követségen. Mivel a Kindergeldhez igazolni kell, hogy Chrismackó EWR-polgár, úgy döntöttünk, hogy elzarándokolunk a követségre gyermekútlevélért. Ma az őrültek napja lehetett, mert tele volt gyagyással a konzuli osztály. Akkor vidultunk fel, amikor a fotóautomatában megpróbáltunk igazolványképet csinálni a tizenegyhetes pöpőről. A "delikvens" nem forgathatja el a fejét, nem hunyhatja le a szemét és más személy sem szerepelhet a képen. Teljesen feltekertem hát a széket, beültem vele, igyekeztem félredőlni, de úgy, hogy közben őkelmét megfelelő magasságban tartsam, miközben Katus kívülről benyúlva nyomkodta a gombokat, hogy elkészüljön a Reisepass-portré. Íme, az igazolványkép újrafotózva:

 

 

Vasárnap délben jöttem haza egy szűk háromnapos Dubai útról. Azt hiszem, ez majd külön postot érdemel. Fotó: Rudi Hrdina

eszikalsziknevet

2009.01.12. 22:50 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Karácsony, szilveszter letudva. Vácott kezdtük az új évet, ami a maga nemében igen mókás volt. Három igencsak kiskorú, négy felnött, volt mit tenni. A nagypapa is eljött Egerböl és láthatóan boldog volt, azért a három unoka már nem piskóta.

Chris dagad. Nem vicc. Irtózatos tempóban kezdett hízni, a kezdeti aggodalmak már végképp eltüntek. Át is adom a szót a képeknek, ha ez nem lenne képzavar. Idörendi sorrendben, december 2-töl a mai napig.

üdvözöl

2008.12.25. 16:46 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

no comment.

izgul

2008.12.09. 21:09 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Elmaradtam egy kicsit a bejegyzésekkel, de nem ok nélkül.

Múlt szerdán a drágámnak olyan erös vérzései voltak, hogy rövid idöre el is ájult. Miután felhívtam a nögyógyászunkat, elindultunk a kórházba.

Dr. Theodor Kraus - hála, hála - nem dolgozott, de bejött és személyesen vette kezelésbe Katicát. Már a szülésnél is jótékony hatással volt a kórházra, hogy a feleségem a föorvos privát betege, és ez most is jót tett. Azonnal felvették az osztályra, Chris-mackót pedig vitték az újszülöttekhez, ahol a legjobb kezekbe került.

Csak én éreztem magam hirtelen nagyon egyedül. Feleségem a mütöben, gyerek a növéreknél, én meg ott ültem bután és aggódtam mindkettejükért. Chris az elsö napokban nem igazán úgy hízott, ahogy kellett volna, leginkább játszott a cicivel. (Megértem.)

A küret után azonnal jött Dr. Kraus és elmondta, hogy semmit nem talált, de biztonság kedvéért maradhatunk két napig, ha kell. A vérkép rendben volt és másnap délután összeszedtem a sápadt feleségemet és az alvó fiamat. A növérek két nappal késöbb berendelték Christ egy súlykontrollra és elláttak minket egy zsák tanáccsal a szoptatást illetöen.

Mivel Katica egyik gyógyszerének az volt a hatása, hogy kevesebb lett a teje, másnap kitört az aggodalom-vulkán. Elmentem hát tápszerért és elkezdtük tudatosan hizlalni a fiunkat. Meglett a hatása :)

A szombati kontrollon 200 gramm súlytöbblettel nyafogott a mérlegen. Sohasem gondoltam volna, hogy örömmel megyünk egy kórházba, pedig így van. Mindenki kedves és valahogy megnyugszik az ember. Üdvözlet és köszönet a Hanusch Krankenhaus dolgozóinak!

Az elmúlt három napban kis családom megerösödött és minden a legnagyobb rendben van.

Ma bementünk a céghez és a kollégák lehengerlö jókívánságai és ajándékai fogadtak. Még Bulgáriából is kapott ruhát :)   A legjobb viszont a pelenka-torta, ami bébiápoló szerekkel van díszítve.

Csillag Móninak szeretettel

2008.11.28. 23:47 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Köszönjük szépen a jókívánságokat!

 

Ha pedig voltunk olyan bambák, hogy elfelejtettük Kegyed születésnapját, hát ezúton kívánunk minden földi jót!

Csak egészség legyen és térerö.

(kacsintós szmájli)

elfoglal

2008.11.26. 22:01 | malenykij polgar | 2 komment

Hétfön letudtuk az elsö orvosi vizsgálatot és a doktor szerint minden rendben van. Szerintünk meg pláne.

Persze vannak érdekes eszmecserék a kedves mama és kedves papa között, hogy épp mire van szüksége a síró gyermeknek, de a végén minden jóra fordul.

Sógornö, hallassz? Köszönjük a klassz cuccokat!

Most már harmadik napja sétálunk, ma két órát toltam a gyereket és megnéztük a környék összes követségét. A zannya ilyenkor feladja rá az expedíciós felszerelést és irány a szabad levegö.

müködik

2008.11.22. 09:49 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Harmadik napja vagyunk itthon és eddig minden rendben van. Éjszaka 3-4 órákat alszik, ami nagy megkönnyebbülés, ettöl tartottunk a legjobban.

Ma egy hete született.

itthon, no comment

2008.11.21. 09:31 | malenykij polgar | 3 komment

 

 

hazajön

2008.11.19. 22:21 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Holnap reggel megyek a kórházba és hazahozom a csapatot. Az öv elég hosszú hátul, így csillagossal jön haza Chris. Ma már teljes gözzel cicizett a fiam, látványosan és mérhetöen gyarapodik. Boldogság.

figyel

2008.11.18. 10:47 | malenykij polgar | 2 komment

Akkor jöhet magyarul is. Péntek este elkezdödött, mi pedig szorgalmasan írogattuk a fájások idöpontját.

Szombat reggel fél tízre érkeztünk a kórházba, a kis paszuly kiválasztotta a hét legszebb napját: tüzö napsütés, kék ég. Az elsö vizsgálatnál kiderült, hogy a méhszáj már 8 cm-re tágult és most már én is tudom, hogy 10 kell, hogy jöhessen a baba.

13:47h-kor ott köhécselt az asztalon a kis huszár. Elöször idegen, de rögtön aggódni kezd érte az ember. Kb. három órát maradt velünk mielött elvitték megmosni, felöltöztetni.

Tegnapra fogyott egy kicsit, ami normális, viszont ma éjjel mindketten felfedezték a megfelelö szoptatási technikát úgyhogy minden a legnagyobb rendben. Szerintem csütörtökön-pénteken hazaengedik öket. 

Én meg még mindig nem néztem meg, hogy a kupéban elég hosszú-e a hátsó biztonsági öv. :) 

Ch.H.T.

2008.11.16. 09:12 | malenykij polgar | 3 komment

Mit größter Freude mache ich eine Ausnahme, denn bis jetzt gab es in meinem Blog nur ungarische Einträge.

Liebes HKAT-Team! Unser erstes HKAT-Baby ist gestern auf die Welt gekommen. Kati hat am Freitag abend noch einen abgelaufenen Obstgarten gegessen und am Anfang wusste sie nicht ob die Bauchwehen dem Durchfall zuzuschreiben sind oder ob das "richtige" Wehen sind. Gegen 4 Uhr in der Früh waren wir uns dann sicher, dass nicht nur der Obstgarten raus will.

Um 9:30 waren wir im Spital und die erste Untersuchung hat bereits gezeigt, dass der Muttermund sich um 8 cm geöffnet hat. Für die Hebamme war das eine Überraschung und ich habe von ihr erfahren, dass wir 10 cm brauchen. 

Um 13:47 Uhr haben wir es geschafft und hielten Christopher "Herador" Trägner in unseren Händen. 3,00 kg, 47 cm und 36 cm Kopfumfang.

Die Gefühle kann ich hier nicht niederschreiben, dazu fehlen einfach die Worte. 

Wir sind alle miteinander gesund, glücklich und erschöpft. Der junge Mann scannt neugierig die Welt und kann es kaum erwarten Euch zu sehen ;)

 

megvan

2008.11.15. 22:27 | malenykij polgar | 4 komment

13:47-kor rendben megszületett.

3 kiló, 47 cm, no meg a fityegö.

Christopher nyert.

vár, türelmesen

2008.11.12. 10:06 | malenykij polgar | 2 komment

Bár már nagyon várjuk a kis huszárt, a napok majdnem egyformán telnek. Fúrás, faragás részemröl. 

Pakolás a drágám részéröl. Hatalmas pocakkal és még nagyobb energiával kacsázik a lakásban és rendezkedik. 

Készenállunk, és lassan megtanulom mindenhova magammal vinni a mobilt, pedig utálom. Péntekre vagyunk kiírva, de eddig semmi rendkívüli nem történt. 

Így hát tegnap le is ugrottam a térre a találkozóra. Elötte leadtam a kombit G. Attinál, a kerékjárati íven éktelenkedö rozsda a múlté lesz. Új téligumik, a letört csillag pótlása, ezazamaz. 

Tehát nagy valószínüséggel nem a kombiban fog hazajönni a kórházból a pötty. 

Azt hiszem, idén már nem nagyon jutok el találkozóra.