tégednéz

Majd 3 hónap múlva ideírom, hogy miröl szól. Addig is spontán.

IndaFotó képek

HTML

körülnéz

2011.04.14. 10:56 | malenykij polgar | Szólj hozzá!

Érdekes ez az idöszak.

Kölökünk már lazábban öltözve szedi szét a játszótereket, már amikor nem jön vissza a késö öszi idöjárás, mint az elmúlt pár napban. Tegnap kiugrottam munkából a városba, két óra alatt volt négy évszak. Havas esö, nap, zápor, szél.

Azért kár, mert a hétvégén OT-Expo, ahol hagyományosan kiállítunk és a szabadtéri padon üldögélös, ebédelös, mozdonynézegetös dolgokból a jelenlegi helyzet szerint nem sok lesz. A május 1-i Mercedes Majális idöjárási viszonyait csak politikusok mernék megjósolni - ök már hozzászoktak, hogy lehet bármit ígérni.

Nekem idén nem lesz majális, Szaúd Arábiába szólít a munka. Bár idén sunyi módon vasárnapra esik május 1., azért teszek róla, hogy ugorjon még egy munkaszüneti nap, hiszen húsvét hétfön indulok a Jeddah - Dammam - Riyadh túrára. Hurrá. Másrészt 1-nél tovább nem ajánlatos maradni, mert utána kezdödik a hadzs. Ez föleg Jeddah környéken (a reptéren) okoz brutális forgalom növekedést. Hozzájön az is, hogy az utasok nem feltétlenül olyan fegyelmezettek, mint amit Európából ismerünk. Magyarul teljes káosz, tömeg, idegesség. Nem muzulmán ember csak akkor menjen hadzs idején oda, ha halaszthatatlan dolga van. 

Másrészt Szaúd Arábia momentán még biztonságos. Amikor karácsony elött hazajöttem egy egyiptomi útról, a fene sem gondolta volna, hogy heteken belöl robban a löporos hordó a régióban. Januárban abban a tudatban mentem Casablancába kiállításra, hogy minden ok. Aztán Tunézia, Egyiptom, Bahrein, Jemen. Jordánia és Algéria szolídabban, bár Algériából inkább nehezen szivárogtak ki a hírek. Idöközben Líbia, és most már rendkívül feszült a helyzet Szíriában is. Ott nem lesz lacafaca, Asszad egy fokkal öööö határozottabb mint Mubarak. Május második hetére terveztünk egy Szaúd Arábia - Szíria - Jordánia - Libanon körutat, amit tegnap lemondtunk. Túlságosan rizikós, a franc sem mondta volna egy éve pl., hogy Libanon nyugis hely. Pedig az. Most. 

A politikai helyzet tükrében is groteszk, hogy amikor egy hónapja Tel Avivba mentem, nyugodt szívvel foglaltam jegyet és szállodát. 

Mindegy, tennivaló akad böven a régiómban, rendelések is vannak, kisebb gebasz, hogy az év eleji egyiptomi rendelés idözött egy kicsit Marokkóban, amíg továbbment a hajó Alexandriába, a januári líbiai szállításunk pedig továbbra is Máltán rostokol. 

Ez van. Rákanyarodunk inkább a privát tennivalókra, föleg hogy Chrismackót már ott lehet hagyni az oviban, leginkább csak müsírással igyekszik felhívni magára a figyelmet. Drágám így lassan elgondolkodhat, hogy milyen idöbeosztással megy majd vissza dolgozni és leginkább hova. 

Jó egészséget.   

A bejegyzés trackback címe:

https://mapo.blog.hu/api/trackback/id/tr192825249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása