tégednéz

Majd 3 hónap múlva ideírom, hogy miröl szól. Addig is spontán.

IndaFotó képek

HTML

újrakezd

2008.08.07. 11:06 | malenykij polgar | 4 komment

Januártól én felelek a közel-keleti és afrikai régiókért. Alakuló családunk szempontjából nem éppen ideális. Évi kb. 20 repülöút, csak éppen hosszabbak, mint az eddigi Szófia, Isztambul, Bukarest, Athén, Zágráb macskaugrások. Helyette Teherán, Izrael, Szaud-Arábia, Jordánia, Szíria, Egyiptom, Marokkó, Dél-Afrika, Dubai.

Hm.

Néha érdekes belegondolni, hogy milyen volt az Avason rúgni a bört, minden reggel a forinton sétálni a gimibe, az akkori barátokkal rontani Miskolc-Tapolca levegöjét péntek estéken, bemászni a fürdöbe egy kis éjszakai fürdözésre, elugrani Kassára sörözni. Akkor a város jelentette a világot és az amatör színjátszás volt benne az édesítöszer.

1988-ban jutottam elöször Bécsbe. Ha valaki akkor azt mondja, hogy húsz év múlva itt fogsz élni és dolgozni, ide születik a fiad, hülyének nézem.

Megfizettük az árát. Bár nincs messze se Miskolctól, se Debrecentöl, a régi barátok elkopnak. Mindenki gondolja meg, mielött tartósan külföldre távozik. Mi is jól beilleszkedtünk, de helyiek sosem leszünk. A honvágy ugyan viszonylag jól hárítható és a jelenlegi körülmények is sokat tesznek azért, hogy akár három nap otthonlét után is csak csóválja a fejét az ember és visszavágyjon új otthonába.

Na de akkor is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapo.blog.hu/api/trackback/id/tr74604798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bánhegyi Andrea 2008.09.08. 21:38:06

Kedves Péter,
a húsz év nagy idő,talán már nem is emlékszel rám,de remélem nem haragszol,amiért írok ide.Bárhol is jársz,bármit is csinálsz,mindig a "mi gyerekünk" maradsz,minden egykori csibészségeddel és jóságoddal együtt.Büszkék vagyunk Rád, osztályfőnököddel együtt,és soha ne felejtsd,hogy bár lehet,hogy a barátok elkopni látszanak,de az erős kötelékek csak pihenőt kaptak,bármikor újra mozgásba hozhatók!
Szívből gratulálok minden sikeredhez, és elsősorban Családodhoz!

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.09.08. 22:43:56

Kedves Andrea,
hogyne emlékeznék. Ez a blogposzt talán egy búsabb pillanatban született, az igazság viszont inkább az, hogy felvet minket a boldogság.
Nagyon jól estek a szavaid, köszönöm. Neked, osztályfönökömnek és mindenkinek, akiben mindig maradt annyi jóindulat, hogy csibészségnek tudja be a helyenként biztosan idegtépö kamaszkori kilengéseket.
Azt hiszem, három-négy éve nem jártam Miskolcon és lassan ideje volna arra is csavarogni, nem csak külföldön.
Az elmaradt 15 éves érettségi találkozónkról meg inkább ne is beszéljünk :)

misi · http://www.stipistop.com 2008.10.25. 22:05:50

Szevasz... ez az indafotós vadászgép micsoda? Van még róla fotód? Szívesen csinálnék belőle egy bejegyzést (feltéve hogy még van fotó, meg valami háttérsztori hozzá.)

Kössz,
Misi

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2008.11.06. 13:03:24

Szia Misi,

Nincs sokkal több kép. Ausztria nemzeti ünnepén a bécsi Heldenplatzon volt egy kis haditechnikai felvonulás. Ennyi a háttérsztori.
süti beállítások módosítása